• Oil of Life® Mor & Barn

  • 298,00 DKK

   Oil of Life® Mor & Barn

   Hvorfor har vi lavet en speciel Mor & Barn Olie?
   I mere end to årtier har flerumættede fedtsyrer været genstand for meget opmærksomhed fra forskere over hele verden. Fedtsyrernes egenskaber, deres rolle i den menneskelige krop, effekten på graviditeten, såvel som på vækst og udvikling af fostre og børn er tæt beskrevet.

   Varenummer (SKU): 0010 Kategorier: , Tags: , ,

  Oil of Life® Mor & Barn, 500ml

  Hvorfor har vi lavet en speciel Mor & Barn Olie?

  I mere end to årtier har flerumættede fedtsyrer været genstand for meget opmærksomhed fra forskere over hele verden. Fedtsyrernes egenskaber, deres rolle i den menneskelige krop, effekten på graviditeten, såvel som på vækst og udvikling af fostre og børn er tæt beskrevet.

  Fedtsyrer har forskellige funktioner i kroppen og de mest interessante inddeles i to grupper, n-3 og n-6 fedtsyrer.

  n-3 fedtsyrer

  Under graviditet og amning, samt under barnets udvikling efter fødslen er n-3 fedtsyrerne ALA (alfa-linolensyre), EPA (eikosapentaensyre) og DHA (dokosahexaensyre) meget vigtige at få gennem kosten.

  Hjernen har den højeste tæthed af fedt i kroppen. I det ufødte barn indarbejdes fedtsyrer maksimalt i hjernen og øjets nethinde i de sidste 3 måneder af graviditeten. Fostret får fedtsyrerne gennem moderkagen og efter fødslen igennem modermælken. Behovet for fedtsyrer er også specielt stort i de første 2-3 år af livet.

  EPA: EPA er frem for alt nødvendig for at overføre information mellem nervecellerne og for hukommelsen. Men en anden vigtig funktion er også, at EPA forhindrer et for stort tab af DHA og AA (n6-fedtsyren arakidonsyre) fra cellemembranen. Hvis det sker så svækkes cellernes udveksling af næringsstoffer til og fra blodet.

  DHA: Ifølge forskere nærer og udvikler n-3 fedtsyrer hjernen. Specielt viser det sig at n-3 fedtsyren DHA har indflydelse på vækst og funktion af hjerne og nervesystemet. DHA fungerer først og fremmest som byggesten i nervecellerne og har meget stor betydning for hjernen og øjets normale funktion. Den er ligeledes vigtig for bl.a. fosterets udvikling af hjerneceller, udviklingen af hjernen de første leveår, samt for konstant reparationsarbejde i hjernen.

  Økologisk hørfrøolie, som indgår i Mor & Barn olien, har et højt indhold af n-3 fedtsyren ALA (alfa-linolensyre). ALA er en essentiel fedtsyre. Det betyder at den ikke kan dannes af kroppen selv og skal derfor komme fra kosten. Ud fra ALA omsættes ca. 10% til EPA og DHA i kroppen.

  Hørfrøolie er en af de planteolier, der indeholder mest ALA, som i kroppen kan omdannes til EPA og DHA. Fede fisk og skaldyr er også kostkilder for DHA og for EPA.

  I vores Oil of Life olier har vi valgt kun at anvende økologiske planteolier, idet den danske fødevarestyrelse anbefaler at spise et absolut minimum af fisk, da de indeholder tungmetaller fra industri og sprøjtemidler, som ophobes i fiskenes fedt.

  På fødevarestyrelsens hjemmeside står der:

  Kviksølv findes som en miljøforurening, der ophobes gennem fødekæden og særligt i tun. Kviksølv påvirker udviklingen af hjernen – specielt hos fostre og små børn. Fødevare-styrelsen anbefaler at:

  – Gravide, ammende, børn under 3 år og de der forsøger at blive gravide ikke spiser udskæringer af de store fisk og ikke spiser dåser med hvid eller albacore tun. Det skyldes, dels at barnets hjerne udvikles meget i disse år og derfor er meget følsom, og dels at selv et ret lille indtag af dåsetun vil kunne give et stort indtag af kviksølv set i forhold til børns lave kropsvægt. Yderligere anbefaler fødevarestyrelsen at børn i alderen 3-14 år ikke spiser udskæringer af de store fisk og højst spiser 1 dåse almindelig tun om ugen, og ikke spiser dåser med hvid eller albacore tun.

  https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Gravid-med-mindre-uoensket-kemi.aspx

  n-6 fedtsyrer

  I n-6 gruppen af fedtsyrer, som stammer fra bl.a. planter, findes: AA (arakidonsyre), som dannes ud fra GLA (gamma-linolensyre). AA er meget vigtig for forskellige funktioner som fx indlæring, læse- og skrivefærdigheder og koordination.

  Både n-3 og n-6 fedtsyrer er vigtige komponenter i den proces hvor kroppens DNA skal aflæses og derudfra danne nye hjerne-, syns- og nerveceller.

  I vores Mor & Barn Olie har vi valgt at kombinerer 6 økologiske olier der tilfører kroppen en unik kombination af n-3 og n-6 fedtsyrer fra hørfrøolie, kæmpenatlysolie, avokadoolie, sacha inchi olie og kokosolie samt en ekstra DHArig olie fra mikroalger.

  Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) anbefaler, at gravide og ammende kvinder får yderligere 200 mg DHA oven på de 250 mg/dag DHA som er den normale anbefaling til raske voksne.

  Din garanti for ren økologiske Mor & Barn Olie.

  Vores Mor & Barn Olie er en speciel kombination af økologiske planteolier med et naturligt højt indhold af n-3 og n-6 fedtsyrer på en let optagelig triglycerid form.

  Fedtsyrerne udvindes i sin reneste form fra vores egen presse, uden nogen anden forarbejdning og undgår derfor at blive ødelagte.

  Vores Mor & Barn Olie er baseret på koldpressede olier og er derfor bare ét skridt fra naturen.

  Vores Mor & Barn Olie har en naturlig synergi med vores krops opbygning. Den kan være en del af det så kaldte ”hand made” begreb når det drejer sig om kvalitet og renhed.

   

  Her er produktet til alle der ønsker rene, økologiske essentielle fedtsyrer der kan bruges af alle, inklusiv vegetarer og veganere.

  Dosering: 2 små spsk (16,6ml) dagligt.

  Yderligere information

  Vægt 0.780 kg

  Anmeldelser

  Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

  Vær den første til at anmelde “Oil of Life® Mor & Barn”

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 • Søg produkt