• Økologisk Moringa pulver, 100g

  • 68,00 DKK

   Varenummer (SKU): 0043 Kategori: Tag:

  MORINGA PULVER

  I de senere år er befolkningens interesse i brugen af planter med flere sundhedsvirkninger kraftigt øget. En af sådanne planter er Moringa oleifera, som dyrkes i Afrika, Arabien, Caribien, Sydamerika og Asien. Denne plante er blevet en vigtig motor for udvikling af landdistrikterne i de områder, hvor den bliver dyrket.

  Moringa er et stort smukt træ som har den fordel, at næsten alle dele kan spises eller bruges som ingredienser i forskelligt phytonutritionel medicin eller som naturlægemidler. Moringa oleifera træet bliver betragtet som en af de mest nærende planter, der nogensinde er opdaget med de fleste af dens fordele koncentreret i sine små grønne blade.

  I traditionel indisk medicin er der blevet brugt Moringa i flere årtusinder til at behandle forskellige forhold, men de ovennævnte sundhedsmæssige fordele er først blevet videnskabeligt undersøgt i vore dage.

  Moringa oleifera tilhører familien Moringaceae og stammer som sagt fra Asien og Afrika. Det er en hurtigt voksende tørkeresistent plante, der kan nå en højde på 10-12 meter og den er kendt under mange navne, såsom peberrod, træ-copan og kea træ. Alle dele af Morina planten – harpiks, frugt, blade, bark, rod, frø og frøolie – er blevet brugt ikke kun som mad men også med medicinske formål. Der findes 13 træarter, men den mest almindelige er Moringa oleifera, også kendt som ”livets træ”.

  Denne plante kan betragtes som en komplet fødevare: indeholder store mængder protein, alle otte essentielle aminosyrer, en bred vifte af vitaminer og mineraler, masser af phytonutrienter og mange stærke antioxidanter.

  Mens vi taler om sundhedsfordelene ved dette alsidige supplement, er listen simpelthen uendelig. Mere detaljeret: Indeholder bladene omkring 20 typer af aminosyrer, over 46 antioxidanter, 36 antiinflammatoriske forbindelser og mere end 90 næringsstoffer, der gør det til et af de bedste kosttilskud. Det er en fremragende kilde til mineraler som jern, calcium, zink, selen, krom og vitaminer A, B, B1, B2, B3, B6, C, E, D og K samt makromineraler, spormineraler og phytonutrienter. Der skal også nævnes kobber, klorofyl, omega -3, omega-6, omega-9 og svovl, som er naturligt til stede i planten. Desuden er det en god kilde til kvalitetsprotein og kostfiber.

  Fordi den har et højt indhold af vitaminer og mineraler er denne plante også en vigtig fødevare i nogle lande (i Indien og Afrika bruges det til at bekæmpe underernæring).

  Som værende en komplet pakke med vitaminer, mineraler, antioxidanter og phytonutrienter, er dette supplement fantastisk til at øge din energi og udholdenhed, samt øge koncentrationen. Studerende kan bruge det til at forbedre koncentrationen, mens atleter kan drage fordel i form af øget udholdenhed under træning. Desuden hjælper det med vægttab, fordi det giver tilstrækkelig energi og vitalitet til at reducere behovet for at spise og for at øge energiniveauet.

  Frøplanter og grønne bælge bruges i køkkenet i de lande hvor de dyrkes ligesom ærter eller grønne bønner i vore dele af verden. Bladene koges som spinat, de kan også tørres og bruges som krydderi. Resterne fra frøolien bruges som en naturlig gødning og til at rense vandet fra brøndene. Selvom de fleste dele af planten anses for at have forebyggende eller helbredende egenskaber, er bladene den mest værdifulde del.

  Fremstilling

  Bladene høstes kun ved let sol for at undgå næringsstoftab inklusive vitamin A. Pulveret fremstilles kun fra de frisk høstede blade fra Moringa oleifera-træet.

  Høstede blade vaskes med frisk, rent drikkevand for at sikre, at alt støv fjernes. Frisk Moringa bladpulver er dybgrøn i farven og har en fin nøddeagtig lugt. Pulveret fremstilles ved tørring af Morina bladene ved lav temperatur, således at plantevævet når en fin pulverformet konsistens. Pulveret screenes derefter for at fjerne urenheder og kommes derefter i kapsler eller pakkes og forsegles som ren pulver i poser. Den mest fantastiske del er, at dette pulver forbliver frisk i flere måneder, idet den holder sin næringsværdi af vitaminer, mineraler, antioxidanter, klorofyl og komplette aminosyrer.

  Årsagen til, at tørret bladpulver er foretrukket over for friske blade, er at det er mere nærende og i nogle tilfælde endda indeholder ti gange flere specifikke næringsstoffer i forhold til friske Morina blade. Endvidere er den sammenlignelig med alle de almindelige frugter og grøntsager hvad angår dens næringsværdi. Det rene og økologiske pulver, er blødt og luftigt uden bivirkninger og er nem at gemme og bruge. Det er let opløseligt i vand og kan bruges som ingrediens i en række opskrifter.

  Hvilken plante har mere C-vitamin end appelsiner? Mere calcium end mælk? Mere vitamin A end gulerødder? Og mere jern end spinat?

  Ifølge et Moringa plantestudie udgivet i 2011 i National Journal of Maxillofacial Surgery, i en sammenligning med gram, indeholder Moringa bladet syv gange mere C-vitamin end appelsiner, mere calcium end mælk, mere kalium end bananer og mere vitamin A end gulerødder. Det har mere jern end spinat.

  Beskyttelse mod skadelige mikroorganismer

  Ekstrakterne fra Moringa oleifera bladene og frøene indeholder forbindelser med antibakterielle egenskaber. Ifølge en undersøgelse, der blev offentliggjort i juni 2010 i Bayero Journal of Pure and Applied Sciences, forhindrer Moringa bladekstrakt udviklingen af fødevarebårne toksin infektioner, såsom Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Enterobacter aerogenes og Escherichia coli. Frøekstraktet af Moringa oleifera er effektivt mod E. coli og Salmonella typhimurium. Det kan også forhindre udviklingen af svampearter, slimhinder og Rhizopus-arter.

  Vidste du at Moringa Oleifera har 25 gange mere jern end spinat?

  Jern er vigtigt og måske det vigtigste næringsstof i vores daglige liv. Dette skyldes, at der er brug for jern for at skabe iltholdigt hæmoglobin i kroppen. Folk, der lider af træthed, svaghed i kroppen og hovedpine lider mest sandsynligt af jernmangel (anæmi). Det er bedre at Jern ligestilles som naturlig fødekilde og ikke fra jerntilskud. Det er afgørende for muskel sundheden. Uden jern mister musklerne deres tone, elasticitet og styrke. Fordi hjernen bruger 20% ilt fra kroppen, er jern direkte relateret til sundhed og god funktion af hjernen. Koncentration og mental ydeevne kan forbedres ved at forbruge nok jern. Det er især vigtigt for kvinder på grund af blodtab under menstruationscyklusser.

  Moringa indeholder naturligt calcium, kobber og C-vitamin, hvilket letter absorptionen af jern og øger dens effektivitet.

  Moringa oleifera indeholder 8 gange mere magnesium end Grønkål

  Magnesium hjælper kroppen med at være afbalanceret, sygdomsfri og stressbestandig. Den bedste kilde til magnesium er grønne urter. En servering af Moringa (1/2 kop friske blade eller 1 tsk. Moringa pulver) giver 61% af magnesiumbehovet!

  Moringa oleifera indeholder 10 gange mere A-vitamin end gulerødder

  Med A-vitamin forbedrer du ikke kun din vision og holder øjenskarpheden, men du kan forhindre rynker og akne! A-vitamin fra planter som Moringa eller gulerod, i form af beta-caroten, er den perfekte type af vitamin A, som kroppen foretrækker, fordi det er lettere at omdanne sig til retinol. En del af Moringa oleifera (en halv kop friske blade eller en teske Moringa pulver) leverer 1,6 mg A-vitamin, hvilket betyder mere end 100% af den anbefalede daglige dosis af vitamin A!

  Det siges, at den berømte Fidel Castro (som allerede er kendt for sin lange levetid) har genvundet sin sundhed på et tidspunkt ved hjælp af en intensiv kur med Moringa pulver.

  Sådan bruges Moringa pulver: kan tilsættes til hvad du vil, herunder shakes, smoothies, almindelig mælk, havregrød eller juice. Moringa kan også være en af ingredienserne til desserter, såsom tærter eller græskar muffins eller chokoladebar. Det kan også serveres som frokostret, for eksempel i suppe. Daglig dosis: op til 4 teskefulde om dagen.

  Yderligere information

  Vægt 0.136 kg
 • Søg produkt